Bekijk deze email in de browser
Nr. 19-  10 juli 2020
Inhoud Nieuwsbrief
  • Kalender
  • Aankomende vervangingen
  • Gedicht voor alle kinderen
  • Aanvraag subsidie
  • Lokaarverdeling 2020-2021
  • Enquete schooljaar 2019-2020
  • Corona-maatregelen in het nieuwe schooljaar
  • Update schoolplein
  • MR
  • Contactouders nieuwe schooljaar
  • Een zomers cadeautje van de Bibliotheek op School
  • De vakantieBiep-app is weer online
  • Zomerlezen
  • Afsluiting schooljaar

Kalender 

Maandag 13 juli:
Schoolfeest


Donderdag 16 juli: Laatste schooldag, alle groepen zijn om 14.00uur uit!
Dit geldt ook voor groep 1!

Komende vervangingen

Geen vervangingen





 

Gedicht voor alle kinderen


 

Aanvraag subsidie

De scholen van PCO Gelderse Vallei hebben de afgelopen periode een subsidie aangevraagd. Met deze subsidie kunnen wij de kinderen die in de 'Coronaperiode' een leer- of ontwikkelingsachterstand hebben opgelopen extra ondersteunen. Meer informatie en de volledige brief vindt u hier.

Lokaalverdeling 2020-2021

De groepen zullen komend schooljaar in de volgende lokalen zitten:

Huidige lokaal van: Komend schooljaar
Groep 1/2a Groep 1 juf Marjolein en juf Anissa
Groep 1/2b Groep 2/3 juf Tamara en juf Yvonne
RT juf Alineke Groep 3 juf Gerdien en juf Frederike
BSO BSO
Groep 3 Groep 4 juf Eveline en juf Lineke
Groep 4 Groep 6b juf Denise en juf Inge
Groep 6a Groep 6a juf Yvette
Groep 6/7 Groep 7a juf Cathelijne
Groep 7 Groep 7/8 juf Maaike
Groep 8 Groep 8 juf Ina
Groep 5b Groep 5 juf Jannie en Tirza
Groep 5a Teamkamer + RT juf Alineke


 

Enquete schooljaar 2019-2020

Afgelopen dinsdag heeft u de link voor een enquête ontvangen. Deze enquête is in samenwerking met de regiegroep ouderbetrokkenheid 3.0 opgesteld, als evaluatie op dit schooljaar. Begin komend schooljaar kunt u van ons een terugkoppeling van de resultaten van deze enquête verwachten, samen met enkele ontwikkelpunten die komend jaar opgepakt zullen worden.
U kunt deze enquête nog invullen tot en met donderdag 16 juli.

Corona-maatregelen in het nieuwe schooljaar

Momenteel wordt er nog overlegd welke maatregelen ook begin komend schooljaar nog van kracht zullen zijn en welke punten evt. gewijzigd worden. Ik hoop u komende week, de laatste week van dit schooljaar, alvast deels te kunnen informeren. De laatste informatie rondom de start van het nieuwe schooljaar zult u ontvangen aan het begin van de laatste vakantieweek.

Update schoolplein

De plannen voor de aanpak van het schoolplein waren in maart ver gevorderd toen de corona periode aanbrak. We hebben toen alles even stilgelegd. Maar al snel besloten we om via videobellen te overleggen en gingen enthousiast verder met onze plannen. Als eerste maakten we een wilgentunnel. Daarna werd met hulp van veel vaders het podium verwijderd, bestrating opnieuw gelegd, doeltjes gemaakt, een krijtbord en een echte buitenkeuken voor bij de zandbak. Dank aan alle vaders die hieraan meegewerkt hebben!
Maar dit is nog niet alles, eind september zal het plein verder afgemaakt worden. Buiten het plein wordt een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd. De fietsenrekken voor de groepen 3 en 4 worden verwijderd om plaats te maken voor een nestschommel en een klimrek. Ook zal er nog meer groen aangeplant worden in dit stuk en bij de wilgentunnel. 

De schoolpleincommissie (Diana, Janita, Marian, Denise, Frederike en Tamara) 
 

Medezeggenschapsraad (MR)

Beste ouders,

Afgelopen maandag was de laatste MR vergadering van dit schooljaar. Zaken die we hebben besproken zijn onder andere:
- De ingezette maatregelen op school rondom het coronavirus.
- De managementrapportage van vorig kwartaal, hierin legt de school haar voortgang vast.
- De nieuwe methodes voor schrijven en wereldoriëntatie die worden ingevoerd.
- De enquête voor ouders over evaluatie van het schooljaar.

Vertegenwoordiging oudergeleding
Begin schooljaar 2020/2021 eindigt voor Gert Bouwman zijn 3-jarige termijn. Gert stelt zich herkiesbaar. Indien u zich ook kandidaat wilt stellen meldt u zich dan voor 15 september aan als kandidaat via een e-mail naar mr.wa@pcogv.nl.

Waarom zou u in de MR gaan?
Als MR-lid kunt u een positieve bijdrage leveren aan de gang van zaken op de PWA. U bent nauw betrokken bij de school, kunt meepraten over het beleid, hebt contact met andere ouders, het team en het bestuur en doet op allerlei uiteenlopende gebieden ervaring op.

Wilt u meer weten over de MR?
Bekijk de folder en neem contact op met ouders die momenteel zitting hebben in de MR:
Gert Bouwman (vader van Tim gr 8, Sander gr 6 en Ruben gr 3)
Wendy Akkerman (moeder van Tygo gr 3 en Vikky gr 2)
Daphne Stemkens (moeder van Imo gr 6 en Merel gr 3)

Op donderdag 1 oktober is de 1e MR vergadering in het nieuwe schooljaar.


We wensen u een fijne zomer(vakantie)!

MR PWA

Contactouders nieuwe schooljaar

Voor het nieuwe schooljaar zijn wij voor alle groepen weer op zoek naar contactouders. Vindt u het leuk om komend schooljaar contactouder te zijn in de groep van uw kind dan kunt u zich aanmelden via administratie.wa@pcogv.nl. Dit kan tot dinsdag 1 september.
Tijdens de informatiebijeenkomst aan het begin van het schooljaar zullen de contactouders bekend gemaakt worden. 

Een Zomers cadeautje van de Bibliotheek op School

Alle kinderen krijgen voor de vakantie een Zomer Doe Boek mee naar huis. Het gaat om een bijzonder leuk vormgegeven boekje tjokvol grappige opdrachten en veel puzzel- en leesplezier. Het is een vakantie-cadeautje van de Bibliotheek Gemeente Nijkerk voor alle kinderen van de school.

Er zijn twee varianten, een voor de onderbouw en een voor de bovenbouw. De bieb wil de kinderen op deze manier op een aantrekkelijke manier stimuleren om ook in de zomervakantie te blijven lezen. De boodschap is: ‘lezen kun je altijd en overal’. In het boekje wordt dat met originele opdrachten duidelijk gemaakt. Zo worden de kinderen uitgedaagd op de gekste manieren en plekken te gaan lezen.

Verder zijn in het Zomer Doe Boek uiteenlopende puzzels en opdrachten opgenomen en zijn er wedstrijdjes waarmee prijzen zijn te winnen. Voor zowel de onder- als de bovenbouw gaat het om een kleurwedstrijd en voor de bovenbouw is er daarnaast nog een uitdagende fotowedstrijd.

De vakantieBieb-app is weer online

De VakantieBieb staat weer online. Nu ook met luisterboeken! Kinderen kunnen kiezen uit tientallen boeken om uit te lezen!

De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorieën, zodat elk kind makkelijk een boek vindt dat bij hen past. Met de app wil de bibliotheek kinderen stimuleren om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil!

Je kunt de app vinden in de App Store en in Google Play. De boeken zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Veel leesplezier!

Zomerlezen

Vakantie? Blijven lezen voorkomt niveaudip.

De vakantie staat voor de deur, heerlijk 6 weken ontspannen en even niets. Boeken zijn een goede manier om te ontspannen. Daarnaast is het voor de leesontwikkeling van kinderen heel goed om te blijven lezen. Voor kinderen bij wie het leesproces langzamer verloopt, is er een risico dat ze tijdens de vakantie terug zakken in leesniveau. Ons advies is blijf lezen, maak er een gezellig moment van met uw kind. Voorlezen, samen hardop lezen, om beurten hardop lezen. Onze ervaring is dat zwakke lezers die blijven oefenen in de vakantie minder last hebben van een ‘vakantiedip’. Soms laten ze zelfs een mooie sprong vooruit zien.
 
Bedenk ook dat lezen in de vakantie er heel anders aan toe gaat dan tijdens de leesles op school. Op school wordt vooral gelezen volgens de leesmethode en uit fictie en informatieve boeken. Als ouder hebt u echter een veel bredere verzameling leesmateriaal tot uw beschikking dan waaruit de school meestal kan putten. Denk ook aan vakantiefolders, het activiteitenprogramma op de camping, brochures van pretparken en bezienswaardigheden, de menukaart op een terrasje enz. Zo krijgt een ‘leesoefening’ een echt vakantietintje.
 
En ook de bibliotheek heeft een grote verzameling aan boeken. Gelukkig is de bibliotheek in de vakantie niet dicht! De bibliotheek biedt een leuke verzameling boeken voor alle leeftijden. De bibliotheek heeft naast boeken die je kunt lenen in de bibliotheek ook een leuke actie voor de zomervakantie: ‘De Vakantiebieb’. Hier vindt u een uitgebreide collectie digitale leesboeken en zijn er  leuke luisterboeken te downloaden. Dit laatste bevordert niet direct het lezen zelf, maar wel de leesmotivatie van de kinderen en zijn dan ook aan te raden!
Uiteraard kunt u er ook uw voordeel mee doen, er is een uitgebreid aanbod voor volwassenen!
 
https://www.onlinebibliotheek.nl/vakantiebieb.html
 
Voor kinderen in de lagere groepen is er een leesbingo. Dit kan helpen om het lezen te stimuleren. U vindt deze in de bijlage (klik hier). 

Afsluiting schooljaar 

Komende week sluiten wij het schooljaar 2019-2020 af. We kijken terug op een goed en mooi jaar, maar ook op een jaar waarin veel gebeurd is. Een jaar van verbinding, groei en ontwikkeling, mooie vieringen en veel om dankbaar voor te zijn. Maar ook een jaar met wisselingen, thuisonderwijs, digitaal contact en verplichte afstand.
Na de zomervakantie starten we weer in een nieuw schooljaar. Een schooljaar waarin wij onze kernwaarden ‘vertrouwen, verbinding, verantwoordelijkheid en verschil mag er zijn’ nog meer centraal zullen staan.
 
Maar eerst tijd voor vakantie.
Het team van de PWA wenst u een ontzettend fijne zomervakantie!
Wij hopen elkaar op maandag 31 augustus weer gezond en wel te treffen. Samen met u en met de kinderen gaan we er een mooi schooljaar van maken.


Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Mailing aanpassen?
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of direct uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*