Bekijk deze email in de browser
Nr. 7 -  13 december 2019
Inhoud Nieuwsbrief
  • Kalender
  • Aankomende vervangingen
  • Kind op Maandag
  • Kerstviering 18 december
  • Collecte tijdens kerstviering
  • Hulp bij Kerstviering
  • Ontwikkeling PWA

  • Ouderavond 21 januari
  • Vanuit MR
  • Schoolbieb
  • Aanmelding broertjes/zusjes
  • Verkeerssituatie
  • Open dagen en Infoavonden Corlaer College

Kalender 

18 dec. Kerstviering, Kruiskerk

20 dec. Continurooster groep 5-8

23 dec. tm 3 jan. Kerstvakantie

6 jan.  Luizencontrole

8 jan. Gebiedsteam

9 jan. Inloop schriften,
alle leerlingen 's middags vrij
ivm studiemiddag leerkrachten

Komende vervangingen

Do 19 dec.: Groep 4A (meester Arjan)

Wo 8 jan.: Groep 5A (meester Bruun)

Do 9 jan.: Groep 5B (juf Eefke)

Vr 10 jan.: Groep 5B (juf Eefke)
 

 

Kind op Maandag

Kom je ook?
Matteüs 1: 18-25 en Lucas 2: 1-20 (week 51, 16 tm 20 dec)
Jozef weet niet of hij wel bij Maria moet blijven. Ze krijgt een kind dat niet van hem is; kan hij maar beter weggaan? Maar in zijn droom vertelt een engel hem hoe het zal gaan. Jezus zal geboren worden, de zoon van God. Jozef zal het meemaken.
In het kerstverhaal horen we hoe de herders in het veld te horen krijgen dat Jezus geboren is. Ze gaan meteen naar de stal.


Jij bent bijzonder
Matteüs 2: 1-12 en Lucas 2: 22-52 (week 02, 6 tm 10 jan)
Wijzen uit het oosten weten het zeker: Er is een bijzonder kind geboren. Ze gaan op weg om hem eer te brengen. Ook Hanna en Simeon weten dat Jezus een bijzonder kind is. Hij is de Messias, waarop de wereld al zo lang heeft gewacht.

Kerstviering woensdag 18 december Kruiskerk

Aanstaande woensdag is het zover, de kerstviering van de PWA! Zoals u in de uitnodiging heeft kunnen lezen begint de kerstviering in de Kruiskerk om 18:30 uur
We hopen rond 19:30 uur vanuit de kerk richting school te gaan om daar tijdens een sfeervolle samenkomst de viering af te sluiten. Per gezin mogen er 3 volwassenen mee naar de kerstviering in de kerk. Dit i.v.m. de ruimte die er in de kerk is. Jongere broertjes en zusjes kunnen helaas niet mee vanwege de duur van de kerkdienst. We hopen zoveel mogelijk kinderen en ouders te mogen ontmoeten deze avond, om samen een mooi kerstfeest te vieren!

Donderdag 19 december starten wij de dag wat later i.v.m. de kerstviering. De kinderen mogen een uurtje later komen zij worden om 09.30uur verwacht, mocht het voor u beter uitkomen dan zijn de kinderen vanaf 08.30uur welkom. 

Collecte tijdens kerstviering

Collecte kerstviering 
Dit jaar gaat de collecte van de kerstviering naar Lwengo Kids Foundation. Lwengo ligt in één van de districten in Uganda. De stichting is van mening dat ieder kind, ongeacht afkomst, recht heeft op educatie in de breedste zin van het woord om uitzicht op een goede toekomst te vergroten. Dit komt ten goede van het kind, het gezin, het district en uiteindelijk het land waar het kind in opgroeit. Het motto van deze stichting is: geef de mensen geen vis, maar een hengel en leer hen vissen!


Op www.lwengokids.nl staat nog veel meer informatie over hun projecten, dus neem gerust een kijkje met uw kind.

Hulp bij kerstviering

Zoals jullie hebben gezien in de uitnodiging zal er na de viering in de kerk een afsluiting op school plaatsvinden.
Naast koffie, thee en warme chocolademelk is het gezellig om er wat lekkers bij aan te bieden.
Vind jij het leuk om iets te bakken? Zet dit dat woensdag klaar op de bar in de keuken.
Alvast bedankt voor jullie hulp.

Groetjes van de Activiteitencommissie

Otwikkeling PWA

De laatste tijd krijgen wij steeds vaker van ouders terug dat zij merken dat er rust in de school is en dat er een goede sfeer heerst. Dat is ontzettend fijn om terug te krijgen en wij hopen dat veel ouders dit zo ervaren. Uiteraard gaan we verder met ontwikkelen en ook in deze nieuwsbrief nemen we u hierin graag even mee.

Zoals in een van de vorige nieuwsbrieven al is vermeld, zijn we druk bezig om een zeer concrete visie uit te werken aan de hand van verschillende belangrijke pijlers van het onderwijs. Later dit schooljaar zullen wij de uitwerking hiervan met u delen. Verder is er in de afgelopen 2 jaar veel nieuw beleid opgesteld. Momenteel zijn we hierin de puntjes op de i aan het zetten. Dat wil zeggen dat we bestaande beleidsdocumenten nogmaals kritisch bekijken en bijwerken om het beleid echt passend te maken voor de PWA. Ontzettend mooi om dit in deze fase te kunnen doen, aangezien wij merken dat hierdoor alles goed bij elkaar komt en we samen een hele mooie lijn neer kunnen zetten. Een lijn die heel specifiek is voor de PWA en veel duidelijkheid biedt. Dit vraagt even tijd en we hebben hier zeker dit schooljaar voor nodig, maar we zetten mooie stappen. Komt u hierin dingen tegen waar u als ouder vragen over heeft of ons feedback op kunt geven, schroom dan niet om dit aan te geven bij de directie of bij IB.

Ouderavond 21 januari, Meegroeien met je kind

Bij de MR kregen we vaker de vraag wanneer er weer een keer een ouderavond over een thema wordt georganiseerd. We zijn enthousiast dat we in samenwerking met Ouders van Waarde 21 januari een ouderavond over ‘Meegroeien met je kind’ kunnen organiseren. Dit thema heeft de MR samen met de Regiegroep Ouderbetrokkenheid uitgekozen.

Meegroeien met je kind
In de basisschoolperiode groeit je kind van kleuter naar puber. Daarin groeit ook je opvoedingsstijl mee. Wat is nu kenmerkend voor welke ontwikkelingsfase en waarom is wilskracht zo belangrijk? Waar heb je invloed op als opvoeder? Maar ook onderliggende dilemma’s spelen mee: jouw ideeën als opvoeder en de eigenheid van je kind, vasthouden en loslaten. Een boeiend avondje uit over opvoeden van vier tot twaalf jaar!

Een waardevol thema, waarin we een link zien met de waarden die het team centraal heeft gezet:  vertrouwen, verbinding, verantwoordelijkheid en verschil mag er zijn. Op welke wijze geven de leerkrachten deze waarden mee aan de kinderen?
 
We hopen u 21 januari te zien op de ouderavond. Om vooraf enige inschatting te kunnen maken over het aantal mensen vinden we het prettig als u zich voor deze avond aanmeldt via mr.wa@pcogv.nl
 

Vanuit de MR

Afgelopen maandag 9 december was de MR vergadering. Zo aan het einde van het jaar hebben we uiteraard ook terug gekeken. Het jaarverslag hebben we definitief gemaakt en is voor iedereen inzichtelijk. Klik hier voor het verslag, deze is ook terug te vinden op de website:
https://kindcentrum-prinswillemalexander.nl/documenten/mr-verslag-2018-2019/

Schoolbieb

Nieuwe boeken voor de schoolbieb! 

Tijdens de Kinderboekenweek kon er bij de Bruna gespaard worden voor nieuwe boeken voor onze eigen schoolbibliotheek. Er zijn vier leuke boeken uitgekozen. Bedankt voor het helpen sparen! 

Aanmelding broertjes/zusjes (herhaalde oproep)

Binnenkort gaan wij aan de slag met het maken van een overzicht van het aantal leerlingen die in het schooljaar 2020-2021 op de PWA zullen zitten. Wij willen u daarom vragen om, wanneer u een kind heeft die 4 jaar wordt in 2020-2021 en die u graag op PWA zou willen inschrijven, hiervoor in december dit jaar een inschrijfformulier in te vullen. U kunt een inschrijfformulier opvragen bij de directeur of bij de administratie.

Verkeerssituatie (herhaalde oproep)

Rond 8.15 uur en 15.15 uur is het altijd druk voor de school. Wij merken dat er regelmatig auto’s half op de stoep of achter de parkeervakken worden neergezet. Hierdoor wordt de weg voor de school onoverzichtelijk, wat gevaarlijke situaties oplevert voor ouders en kinderen die lopend of op de fiets naar of van school komen. Wij willen u dan ook vragen om auto’s in de parkeervakken te zetten voor de school of in de wijk. In overleg komt wijktoezicht met enige regelmaat rond 8.15 uur en 15.15 uur bij school staan.

Open dagen en Infoavonden Corlaer College

Ga jij bijna naar de middelbare school? Na de kerstvakantie starten de voorlichtingsactiviteiten op het Corlaer College. Jij en je ouders zijn van harte welkom.

Wanneer? 

Open dagen: donderdag 23 en dinsdag 28 januari van 19.00 tot 21.00 uur

Infoavonden voor ouders: Dinsdag 7 januari en maandag 10 februari om 19.30 uur

www.corlaercollege.nl/opendag

 



 

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Mailing aanpassen?
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of direct uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*