Bekijk deze email in de browser
Nr. 6 -  29 november 2019
Inhoud Nieuwsbrief
  • Kalender
  • Aankomende vervangingen
  • Kind op Maandag
  • Gebedsgroep
  • Sinterklaasfeest 5 december
  • Kerstatelier
  • Kerstviering verplaatst naar 18 december!

  • Schoolplein
  • Nieuwjaarsspelen Nijkerk 2020
  • Ouderavond 21 januari
  • Resultaat Fancy Fair
  • BSO Nieuws

     

Kalender 

4 dec. Inloop schriften

5 dec. Sinterklaas

9 dec. MR-vergadering

11 dec. Gebiedsteam

12 dec. Kerstatelier

18 dec. Kerstviering, Kruiskerk

20 dec. Continurooster groep 5-8

Komende vervangingen/wijziging

5 dec.: Groep 4A, juf Tamara is dan zelf in de groep ivm Sinterklaasfeest (juf Lineke is er dan ook)

12 dec. Groep 4A (meester Arjan)

 

 

Kind op Maandag

Ik zie je wel (week 49, 2 - 6 dec.)
Jesaja 40: 1-1 en Lucas 1: 5-38
We horen deze week over de priester Zacharias. In het eerste verhaal leest hij uit een oude boekrol van de profeet Jesaja. Hij leest dat God zijn volk niet vergeet – zijn woord houdt altijd stand. In het tweede verhaal ervaart Zacharias dat ook zelf. In de tempel verschijnt een engel die vertelt dat hij en zijn vrouw Elisabet een zoon zullen krijgen. In het laatste verhaal van deze week krijgt Maria bezoek van de engel. Zij wordt de moeder van Jezus.


Zing in het donker (week 50, 9 - 12 dec.)

Jesaja 8: 23 - 9: 6 en Lucas 1: 39-80

Zacharias leest verder in zijn boekrol. Hij leest over mensen die nu nog in het donker zitten, maar een groot licht zullen zien. Als Maria op bezoek komt bij Elisabet en Zacharias, zingt ze het uit. En later zingt ook Zacharias, als zijn zoon Johannes geboren is.

Gebedsgroep PWA

Misschien heb je in de klassen onze gebedsdozen zien staan. 
Hier kunnen kinderen en leerkrachten, maar ook ouders briefjes in doen met gebeds- of dankpunten. Alle onderwerpen zijn welkom, en dit mag ook anoniem. Op deze manier willen we God meer betrekken bij alles wat er gebeurt binnen de levens van onze kinderen en de school.

Vind je het fijn om mee te bidden? dit kan op verschillende manieren; 
- via een whatsapp-groep wisselen we onderwerpen uit waarvoor ieder thuis kan bidden.
- vind je het fijner om samen te bidden, dan komen we elke eerste vrijdag van de maand bij elkaar. Als deze vrijdag in de vakantie valt komen we de eerste vrijdag na de vakantie samen. Dit is om 8:30 in het bso lokaal (kinderen zijn ook welkom).
Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten. Voel je vrij om een keer mee te kijken en/of te bidden. 

Daarnaast kun je met vragen, opmerkingen of gebedspunten ook Mendy (directeur) aanspreken of emailen: directie.wa@pcogv.nl


Johanna de Meijer, Leneke Derksen en Jeanine de Vries

Sinterklaasfeest 5 december

Aankomend weekend is het zover…. Sinterklaas komt weer aan in Nijkerk. Sinterklaas en zijn Pieten komen op donderdag 5 december langs op de PWA. We verwachten de Sint rond 8.20 uur. 
Sinterklaas heeft laten weten dat het fijn zou zijn als alle kinderen van de PWA om 8.15 uur op het plein staan bij hun eigen klas. 
Nadat Sint op de PWA is aangekomen gaat iedereen naar zijn eigen klas, maar voordat Sint naar de klassen gaat neemt hij ook nog even de tijd om broertjes en zusjes een hand te geven op het plein. De Sint zal deze morgen aan elke groep een bezoekje brengen. Hij begint bij de kleutergroepen en eindigt die morgen in groep 8. Om 12:00 uur zwaaien we met z’n allen de Sint uit. 
Handig om te weten; Sinterklaas neemt voor alle kinderen drinken en iets lekkers mee die ochtend. 
Groep 1 gaat tot 12.00 uur naar school. De kinderen uit groep 2-8 hebben een continurooster en gaan tot 14.00 uur naar school. (Zij nemen zelf eten en drinken mee voor tussen de middag en de Sint zorgt voor iets lekkers erbij!)

Kerstatelier

Over 2 weken is het zover: op donderdagmiddag 12 december vindt het kerstatelier plaats. Groep 1 heeft op donderdagmiddag vrij, groep 2 doet wel mee met het kerstatelier. Dit jaar vieren we het samen met de maatjesgroep. In 1 lokaal maken de kinderen traditiegetrouw het kerstbakje en in het andere lokaal een kerst knutsel.

De leerlingen hebben voor het maken van het kerststukje de volgende spullen nodig:
- (dennen)takken of ander groen (mos)
- versiersels (bijv. dennenappels, neppe paddenstoelen of kerstballetjes)
- bakje (bijv. plantenbak of boterbakje) – oase.

 

Alle spullen voor het kerstbakje mogen de kinderen donderdag 12 december meenemen. Mocht u in de mogelijkheid zijn om extra groen mee te geven dan zou dat super zijn.

Kent of heeft u een bedrijf die gratis extra dennentakken kan leveren? Wilt u dan contact opnemen door een mail te sturen naar inge.vanveldhuisen@pcogv.nl. Het is handig als wij  extra dennentakken hebben.

Daarnaast is het handig als iedere klas genoeg kniptangen heeft voor het knippen van de dennentakken. Zouden we ze mogen lenen?  Het is fijn als u iets herkenbaars aan uw kniptang maakt. We zullen ervoor zorgen dat de kniptangen na het kerstatelier weer bij de eigenaar terecht komt. Wie o wie? We kunnen de kniptangen goed gebruiken!

Verder zijn wij op zoek naar extra materialen om het kerststukje te versieren. Denk hier bijvoorbeeld aan plastic paddenstoelen, dennenappels en andere instekertjes. Heeft u hier materiaal van thuis liggen die u niet meer denkt te gebruiken? Ook dat mag worden ingeleverd bij juf Inge. Het lokaal van groep 7.

Kerstviering woensdag 18 december ipv 19 december!!

In de kalender van school staat vermeld dat de kerstviering dit jaar zal plaatsvinden op donderdag 19 december.
Helaas blijkt de Kruiskerk die avond niet beschikbaar te zijn,
Wij mogen wel op woensdag 18 december gebruik maken van de kerk. Om die reden hebben wij besloten de kerstviering te verplaatsen naar woensdag 18 december, aanvang 18.30uur in de Kruiskerk!

Schoolplein

Vlak voor de herfstvakantie is het startsein gegeven voor de vernieuwing van het bovenbouwplein. Inmiddels is er een leuke voetbalkooi gemaakt en is de plek rond de oude boomstronk leuk ingericht met zitjes, waar de kinderen ook leuke spelletjes op spelen. Er volgt nog een duikelrek en een basket. Op vrijdag 15 november zijn ouders en enkele leerkrachten aan de slag gegaan met de beplanting. Helaas zijn de planten in het aansluitende weekend uit de grond getrokken en over het plein en zelfs op het dak gegooid. Ontzettend jammer en onnodig. Inmiddels is hier melding van gemaakt bij politie. Handhaving houdt een extra oogje in het zeil voor ons.

Gelukkig hebben we ook een positief bericht. We hebben toestemming gekregen van de gemeente om, met ingang van 2020, onze fietsenstalling aan de voorkant van de school te verplaatsen naar een plek buiten het hek, aan de zijkant van de school. De gemeente neemt dit op in het bestemmingsplan. Dit houdt in dat wij ook kunnen gaan starten met de aanpak van de rest van het schoolplein. Samen met de schoolplein commissie wordt hier weer goed naar gekeken. Uiteraard houden wij u op de hoogte.

Nieuwjaarsspelen Nijkerk 2020

Nijkerk Sportief & Gezond organiseert op donderdag 2 januari 'Nieuwsjaarsspelen' voor alle kinderen van Nijkerk. De spelen worden gehouden in Sporthal Strijland.
Klik hier voor de flyer met alle info. 

Ouderavond 21 januari

Op dinsdag 21 januari organiseert de school samen met de MR een ouderavond. Zet deze datum alvast in uw agenda!
Te zijner tijd ontvangt u informatie over de invulling van deze avond.

Resultaat Fancy Fair

Beste ouders,

Het lijkt alweer lang geleden, maar nog steeds genieten wij na van een geweldige fancy fair.
Wat was het fijn om te ervaren dat u weer massaal gehoor gegeven heeft aan de oproep om iets te bakken.
Niet alleen de baksels verkochten goed, ook snackkar de Zonnestraal heeft net als Heidi van de Kamp flink doorgebakken met patat en pannenkoek!
Ook de prachtige knutsels, gemaakt door alle kinderen, vlogen de kramen af!
De auto’s reden af en aan en menig jongensdroom is in vervulling gegaan tijdens een ritje in de Ferrari. Wij danken alle vrijwilligers die hun auto en hun vrije tijd beschikbaar hebben gesteld om dit tot een groot succes te maken.
Tot slot willen wij onze sponsors SigNijkerk, BAM! Krachtige Videocontent en de familie van Meerveld bedanken voor hun gulle donatie.

Het totaalbedrag van de Fancy Fair is uitgekomen op € 1523,-. Dit bedrag zullen we besteden aan nieuwe schoolshirts en sporttenues. Binnenkort hoort u hier meer over.

Met vriendelijke groet,

Daniëlle van de Kletersteeg
Voorzitter AC

BSO NIEUWS

Beste allen,

Ik wil aan jullie laten weten dat het vandaag mijn laatste werkdag is.
Ik ga een nieuwe uitdaging aan.
Ik heb 5 jaar lang met plezier voor deze stichting mogen werken. Bedankt voor de afgelopen jaren ! Ik ga jullie allemaal missen.

Het is geen doei of dag, maar tot ziens met een glimlach.

Veel liefs ,
Amanda

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Mailing aanpassen?
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of direct uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*