Bekijk deze email in de browser
Nr. 3 -  1 november 2019
Inhoud Nieuwsbrief
 
  • Aankomende vervangingen
  • Kalender
  • Aankomende vervangingen
  • Kind op Maandag
  • Reminder Staking
  • Studiemiddag
  • Bericht vanuit Directie
 

 
  • Voorstellen
  • Onderwijsinspectie
  • Verbouwing Schoolplein, fs1
  • Fittest Nijkerk Sportief en Gezond
  • Bericht vanuit Medezeggenschapsraad
  • Nieuwsbericht TSO

Kalender 

4 nov. Kanjerweek mediawijsheid/MR vergadering

6 nov. School gesloten ivm staking
Dankdag/AC vergadering


11 nov. Alle groepen s'middags vrij ivm studiedag

13 nov. Gebiedsteam

16 nov. Intocht Sinterklaas

18 nov. lootjes trekken/Facultatieve gesprekken (week)

Komende vervangingen
 

7 nov. Vaste vervanging groep 4 (meester Arjan)

13 nov. Vaste vervanging groep 3 (meester Bruun)

14 nov. Vaste vervanging groep 4 (meester Arjan) 
       







 

Kind op Maandag

Zorg voor mij (week 45, 4 - 8 nov)
Genesis 21: 1-21, 22: 1-19 en 23: 1-20
Hagar wordt met haar zoon Ismaël de woestijn in gestuurd. Abraham wordt met zijn zoon Isaak de berg op gestuurd, waar hij hem moet offeren. Wie zorgt nog voor kinderen, als hun ouders dat niet kunnen? Wie zorgt voor ouders, als ze niet weten hoe het verder moet?



Wat is het waard? (week 46, 11 - 15 nov.)
Genesis 24: 1-67 en 25: 19-34
De knecht van Abraham moet een vrouw zoeken voor Isaak. Hij vindt Rebekka ver weg, en zij laat alles achter om haar nieuwe leven te beginnen. Later wordt Rebekka moeder van twee jongens, die ook twee volken zijn. Esau verkoopt zijn rechten voor een kop soep.

Reminder Staking 

In de herfstvakantie heeft u een brief ontvangen over de onderwijsstaking op woensdag 6 november. Hierbij nog een reminder hiervoor. Op woensdag 6 november is de school gesloten! Wij geven gehoor aan de oproep om te staken vanwege het nijpende lerarentekort, wat ook op de PWA voelbaar is wat vervangingen betreft.

Studiemiddag, alle groepen vrij vanaf 12.00uur.

Maandag 11 november is er een studiedag voor alle leerkrachten. Alle leerlingen zijn vanaf 12.00uur vrij. 

Bericht vanuit Directie

Beste ouder(s) en verzorger(s),
Op 30 oktober ben ik gestart met een masteropleiding. Deze opleiding volg ik op de woensdag. Om deze reden zal ik vanaf nu op woensdag niet aanwezig zijn op de PWA. Op de andere dagen ben ik gewoon aanwezig. Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken, dan kunt u mij op deze dagen altijd even aanspreken. Meestal ben ik 's ochtends te vinden bij de deur of bij de keuken. U kunt ook altijd mailen naar directie.wa@pcogv.nl. 

Met vriendelijke groet,

Mendy Meenderink

Voorstellen 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

1 November start ik met werken als intern begeleider op ‘De Prins Willem Alexanderschool’. Hier heb ik erg veel zin in. Mijn naam is Anja Hoogendijk. Ik kom uit Amersfoort, ik werk op basisschool ‘De Wonderboom’. Hier ben ik begonnen als leerkracht, daarna heb ik leerlingen begeleid die een uitdaging hadden binnen hun sociale emotionele ontwikkeling. De laatste jaren heb ik als intern begeleider gewerkt. Dit heb ik met veel plezier gedaan, maar ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging.

Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan op de PWA. Uw kinderen te leren kennen, de leerkrachten en mogelijk u als ouders. Ik kijk uit naar een goede samenwerking.

Met vriendelijke groet,

Anja Hoogendijk

Onderwijsinspectie

Op 7 oktober heeft ons bestuur een bezoek gehad van de onderwijsinspectie. Zij bezoeken tegenwoordig eerst het bestuur voordat zij op scholen een onderzoek gaan uitvoeren. Wij hadden verwacht dat de inspectie vervolgens ook de PWA zou bezoeken. Dit naar aanleiding van het verbeterplan waar de afgelopen jaren hard aan is gewerkt. Ter voorbereiding is het verbeterplan, het vorige jaarplan en het nieuwe jaarplan met huidige ontwikkelingen naar de inspectie opgestuurd. De inspectie heeft op basis van deze informatie en de informatie vanuit het bestuursbezoek ervoor gekozen om de PWA niet te bezoeken. De reden hiervoor is dat zij de PWA niet als risicoschool zien, aangezien we ons aantoonbaar hebben verbeterd. Hierbij wordt gekeken naar de aanwezige plannen en evaluaties, maar ook naar de resultaten van de school. Een flink compliment dus.

Ook in de school zelf zien we hoeveel er al ontwikkeld en in ontwikkeling is. Momenteel zijn we hard bezig om onze visie heel concreet te maken en daarin grote lijnen uit te zetten. Dit alles om zo goed mogelijk onderwijs te kunnen geven en ons te blijven ontwikkelen. Een groot compliment voor het team, die hierin op prachtige wijze samenwerkt, overlegt en de schouders eronder zet. Wij willen ook u als ouder bedanken. Regelmatig mogen wij van u complimenten of juist tips ontvangen. Het is heel fijn dat wij deze dingen van u terugkrijgen.

Verkeerssituatie

Wanneer de school gaat starten ’s ochtends vroeg, is het altijd druk voor de school. Wij merken dat er regelmatig auto’s half op de stoep of achter de parkeervakken worden neergezet. Hierdoor wordt de weg voor de school onoverzichtelijk, wat gevaarlijke situaties oplevert voor ouders en kinderen die lopend of op de fiets naar school komen. Wij willen u dan ook vragen om auto’s in de parkeervakken te zetten voor de school of in de wijk.

Verbouwing Schoolplein, fase 1

Vrijdag 18 oktober, de eerste stenen waren op de ochtend al door kinderen uit het schoolplein gehaald, kwamen om 16.00 uur enkele hulpouders. In enorm tempo werden stenen uit het plein gehaald, een Kingveld aangelegd, werd er een stuk opnieuw bestraat en werd de tafeltennistafel door een tractor verplaatst. Geweldig om zo samen het voorwerk te kunnen doen. Tot slot hebben we enorm genoten van de heerlijke soep met stokbrood die ook door ouders verzorgd waren. Alle ouders die geholpen hebben, enorm bedankt! In de vakantie is de firma  Bouw aan het werk gegaan. Het bovenbouw is nog niet helemaal klaar, maar al wel het bekijken waard!

Fittest Nijkerk Sportief en Gezond

Vanuit de gemeente Nijkerk is het de wens dat wij als buurtsportteam Nijkerk Sportief en Gezond bij alle basisscholen in de gemeente de fittesten afnemen. Deze fittesten zijn anoniem en het gaat er hierbij niet om dat wij individuele resultaten van de kinderen krijgen, maar juist het complete plaatje van bijvoorbeeld de school in verhouding tot andere scholen. Op die manier weten wij als Nijkerk Sportief en Gezond op welke scholen wij in de toekomst met onze projecten meer en minder aandacht moeten schenken. Ook kunnen deze fittesten een beeld geven van welke groepen binnen een school zelf meer aandacht nodig hebben. Op basis van de resultaten zullen wij met ons buurtsportteam de projecten voor het volgende schooljaar meer op maat kunnen brengen. Een voorbeeld hiervan is dat we voor scholen met een lage sportparticipatie proberen om in het volgende jaar meer sportclinics te geven, met als doel dat kinderen kennismaken met verschillende sporten en geholpen worden in hun sportkeuze. 

Daarnaast zijn de fittesten volledig geanonimiseerd, vanwege de privacywet werken we niet met namen. Aan het begin van de les krijgen alle leerlingen een nummer toegewezen en met dat nummer zullen zij gedurende de les wat resultaten verzamelen. Tijdens die les verzamelen de leerlingen gegevens op drie verschillende gebieden: Antropometrie (lengte, gewicht, BMI - dit wordt één voor één gemeten en leerlingen krijgen de gegevens van elkaar niet te zien), Shuttle Run Test (dit meet het uithoudingsvermogen, beter bekend als 'piepjestest') en de Sportparticipatie (het invullen van een vragenlijst m.b.t. het uitoefenen van sport).  

De gegevens die voortkomen uit de testen worden bij ons (Nijkerk Sportief en Gezond) veilig bewaard op een server totdat we de resultaten van alle scholen binnen de gemeente compleet hebben. Vervolgens worden de resultaten door de JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) regisseur binnen ons team onderzocht en komt daar per school en per groep een helder beeld uit van hoe het gesteld is op de school m.b.t. de drie factoren die meegenomen zijn in de fittest. 

Mochten er naar aanleiding van deze informatie over de fittesten nog vragen ontstaan, dan mag er altijd contact opgenomen worden met Nijkerk Sportief en Gezond. 

Bericht vanuit Medezeggenschapsraad (MR)

Beste ouders,
Aankomende maandag (4 november) is de eerstvolgende MR vergadering.
Onderwerpen die op de agenda staan zijn o.a. jaarverslag 2018-2019, personele zaken, onderwijskundige ontwikkelingen, TSO, BSO en data/invulling ouderavonden.
 
Heeft u vragen/opmerkingen die in de MR vergadering besproken moeten worden, dan horen we dit graag! U kunt ons mailen (mr.wa@pcogv.nl) of aanspreken op het schoolplein.
 
De MR personeelsgeleding bestaat uit: Tirza Benschop, Alineke Kamperman en Marjolein Steen. De MR oudergeleding bestaat uit:
Gert Bouwman: vader van Tim (gr 8) en Sander (gr 6)
Wendy Vos-Akkerman: moeder van Tygo (gr 3) en Vikky (gr 2)
Daphne Stemkens: moeder van Imo (gr 6) en Merel (gr 3)
 

 
 

Nieuwsbericht TSO 


Beste ouder(s)/verzorger(s),  

Klik hier voor de nieuwsbrief vanuit de TSO.

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Mailing aanpassen?
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of direct uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*