Bekijk deze email in de browser
Nr. 3 -  11 oktober 2019
Inhoud Nieuwsbrief
  • Kalender
  • Aankomende vervangingen
  • Kind op Maandag
  • Voorstellen
  • Visie van de PWA-vertrouwen

  • Schoolplein
  • Spreekuur Gebiedsteam
  • Schoolbibliotheek
  • Fancy Fair & Afsluiting Kinderboekenweek
  • Vanuit de AC: Fancy Fair
Kalender

17 okt. Fancy Fair/afsluiting kinderboekenweek

18 okt. Continurooster groep 5 tm 8 14.00uur uit

18 okt. Start schoolplein

21 tm 25 OKT. HERFSTVAKANTIE


28 okt. luizencontrole

29 okt. continurooster tot 14.00uur ivm studiedag leerkrachten


 
Aankomende vervangingen

15 oktober: Groep 6/7 (meester Jan)

16 oktober: Vaste vervanging groep 3 (meester Bruun)

17 oktober: Vaste vervanging groep 4 (meester Arjan)

30 oktober: Vaste vervanging groep 3 (meester Bruun)

Groep 4 (meester Arjan)

31 oktober: Vaste vervanging groep 4 (meester Arjan)

1 november: Groep 4 (meester Arjan)

Kind op Maandag

Beloofd is beloofd (week 42/43, 14 - 25 okt.)
Genesis 15: 1-21, 16: 1-16 en 18: 1-15
God heeft Abram een kind beloofd. Maar het is nog niet makkelijk om te blijven geloven in die belofte. Moet Abram misschien zelf iets doen om God te helpen bij het uitvoeren van zijn belofte? Of moet hij gewoon afwachten? Uiteindelijk ontdekt hij dat God doet wat hij zegt. Sara en Abram krijgen een kind.



Stop! (week 44, 28 okt. - 01 nov.)
Genesis 18: 16-33 en 19: 1-38
In Sodom gebeuren zulke erge dingen, dat God de stad moet straffen. Maar Abraham onderhandelt met God: Als er tien rechtvaardigen zijn, zou u dan de stad niet sparen? Als de engelen naar Sodom gaan, ontdekken ze dat die tien rechtvaardigen niet te vinden zijn. De stad staat bol van vreemdelingenhaat, geweld en minachting. Daarom moeten Lot en zijn familie weg uit die stad.

Voorstellen 

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Inge Alfrink en ik ga komend jaar stage lopen op deze school. Ik begin in groep 8 bij juf Ina en na januari mag ik verder leren in de onderbouw. Ik studeer deeltijd PABO bij de Marnix Academie in Utrecht en zit in mijn eerste jaar. Ik ben getrouwd met Paul en naast mijn studie houden mijn 3 kinderen mij bezig. Daarbij kan ik het niet laten om tussendoor wat te puzzelen en te lezen. Ik kijk met veel plezier uit naar het komende jaar!



Beste ouder(s)/verzorger(s),
Ik ben Wiljan Nijzink en ik kom dit jaar het eerste halfjaar bij juf Maaike in groep 6/7 stagelopen. Om mezelf even voor te stellen heb ik deze tekst geschreven. Ik ben 18 jaar oud en studeer de driejarige PABO aan de Marnix Academie in Utrecht. Ik woon zelf gewoon nog in Nijkerk en speel, train en coach hier ook op de hockeyclub. Verder kijk ik graag nog een film of serie. Als u nog vragen hebt kunt u me altijd op donderdag of vrijdag even aanspreken.
Wiljan




 
Beste ouders/verzorgers,
Mijn naam is Britt Dusschooten en ik ben 16 jaar. Dit jaar loop ik bij groep 3 stage. Ik ben dit jaar begonnen met de opleiding onderwijsassistente. De opleiding volg ik op Landstede Harderwijk. U zal mij op de dinsdag en woensdag regelmatig tegenkomen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ze altijd stellen wanneer u mij tegenkomt. 



 

Hallo allemaal!
Mijn naam is Nynke Zijlstra en ik ben 16 jaar. Op 16 oktober aanstaande word ik 17. Ik loop vanaf nu elke donderdag stage op de Prins Willem Alexander in groep 7. Ik woon in Hoevelaken samen met mijn ouders en mijn oudere zus. Ik ben eerstejaarsstudent van de PABO op de Marnix Academie. Ik doe deze opleiding met heel veel plezier. Doordeweeks ben ik hier dan ook behoorlijk druk mee, maar in het weekend ben ik elke zaterdag te vinden bij de Show- en Marchinband ‘Juliana Amersfoort’ waar ik piccolo speel. Ik vind het ontzettend leuk en uitdagend dat ik na de eerste vijf weken van school al gelijk mag beginnen met het stagelopen en ik heb hier dan ook enorm veel zin in! Ik kijk uit naar de leuke, interessante, boeiende gesprekken met kinderen en naar alles wat ik zelf ga leren op deze school. Ik hoop een leuke tijd tegemoet te gaan!
Groetjes,
Nynke

Visie van de PWA-vertrouwen

In de vorige nieuwsbrief heeft u al kunnen lezen dat wij druk bezig zijn met het uitdiepen en zichtbaar maken van onze visie. In de nieuwsbrieven willen we steeds een stukje van onze visie onder uw aandacht brengen. In deze nieuwsbrief willen we onze kernwaarde vertrouwen toelichten.

Ons schoolmotto is ‘Vertrouwen in jou!’

Als team van de PWA hebben wij vertrouwen in de kinderen. Wij vertrouwen erop dat zij veel kunnen bereiken en hebben dan ook positieve verwachtingen. Daarnaast hebben wij ook vertrouwen in u als ouder. Zoals in eerdere nieuwsbrieven als is geschreven, vinden wij het van belang om samen met u en uw kind te kijken naar wat er nodig is om uw kind zo goed mogelijk te ondersteunen. Hierin willen wij samen met u volgende stappen zetten voor de kinderen op de PWA.

Schoolplein

We zijn heel erg blij dat we volgende week starten we met fase 1 van het schoolplein. Dit is het plein bij de groepen 7 en 8, het bovenbouwplein. Vrijdag 18 oktober gaan we met elkaar het plein gereed maken zodat mensen van Bouw Bulderweg in de herfstvakantie aan de slag kunnen met het ontwerp.

Om 11.30 uur verzamelen we met de hele school op het bovenbouwplein. We maken met de kinderen een begin door de eerste stenen eruit te gaan halen. U als ouder bent daar van harte bij uitgenodigd.

In het voorjaar hopen we met fase 2 aan de slag te gaan, de voorkant van de school. Dit hangt af van wanneer de gemeente groen licht geeft om de fietsen aan de voorkant weg te halen van het plein, en naast het plein bij het elektriciteitshuisje te plaatsen. Wordt vervolgd!

Spreekuur Gebiedsteam

Elke 2e woensdag van de maand is het Gebiedsteam Paasbos aanwezig op de PWA voor het spreekuur. U kunt bij het Gebiedsteam terecht voor vragen o.a. over:

  • Het opvoeden van kinderen
  • Zorgaanbod voor kinderen
  • Maatschappelijke ondersteuning
  • Werk en inkomen
  • Psychische problemen

Het Gebiedsteam is op de volgende momenten aanwezig voor het spreekuur:
13 november           11 maart
11 december            8 april
8 januari                   13 mei
12 februari               10 juni

U kunt het Gebiedsteam ook bereiken op aanmeldingen@gtnijkerk.nl
Of op telefoonnummer 14033
Verdere informatie vindt u ook op de posters bij de ingangen van de school. 

Schoolbibliotheek

Boeken sparen voor de schoolbibliotheek
Vorige week woensdag is de Kinderboekenweek met een feestelijke opening geopend! De hele school heeft een speurtocht gedaan om nieuwe boeken te zoeken. Dat is gelukt! Maar het zou heel leuk zijn als we nog meer nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek kunnen verzamelen. Dat kan door het volgende te doen:

  • Ouders en kinderen kopen tijdens de Kinderboekenweek een kinderboek bij een Bruna-winkel en leveren de kassabon in op school. Deze mag u in één van de schoenendozen doen die klaarstaan bij de kleuters, de keuken en bovenbouw.
  • De Bruna-winkel telt de kassabonnen na inlevering bij elkaar op en de school ontvangt een waardebon. Vervolgens kunnen er leuke, nieuwe boeken uitgezocht worden.
  • Het sparen kan van 2 t/m 13 oktober.

Doet u mee met sparen voor de bibliotheek van de PWA?

Fancy Fair & Afsluiting Kinderboekenweek

Op donderdag 17 oktober bent u van harte welkom op de jaarlijkse Fancy fair én de afsluiting van de Kinderboekenweek 2019! Vanaf 16:30u – 18:30u bent u van harte uitgenodigd! Er zullen weer allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. Het thema van de middag is: Reis mee! De kinderen maken op school een paspoort om zo toegang te krijgen tot de gebieden: ter land, ter zee en in de lucht. Hier staan de prachtige kunstwerken die door alle kinderen zijn gemaakt. Deze kunstwerken kunnen gekocht worden. Het verzamelde geld van de Fancy fair wordt gebruikt voor nieuwe schoolshirts! 

Om een goede opbrengst te krijgen zijn wij nog opzoek naar kinderboeken voor onze boekenmarkt. Heeft u nog kinderboeken/prentenboeken thuis liggen, dan zouden we het super vinden als de kinderen de boeken mee naar school mogen nemen.  

Om alle verschillende activiteiten te kunnen doen heeft u een strippenkaart nodig. Deze kunt u tijdens de Fancy fair kopen bij de kassa. Snackmuntjes koopt u ook bij de kassa. 

Tijdens de Fancy fair is er een voertuigenoptocht met bijzondere voertuigen. Kinderen kunnen mee rijden in de verschillende voertuigen. Kaartjes hiervoor kunnen gekocht worden bij de kassa. De optocht vertrekt om de 10 á 15 minuten. Mocht u een voertuig hebben die mee kan rijden tijdens deze optocht dan horen wij dat graag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tractor, een vrachtwagen, politieauto, oldtimer, huifkar of een Tesla. Hiervoor kunt u zich opgeven bij danielle.kletersteeg@pcogv.nl  

Vanuit de AC: Fancy Fair

Beste ouders,  

Op donderdag 17 oktober 2019 vindt de jaarlijkse Fancy fair weer plaats.  

Vanaf 16.30u – 18.30u bent u van harte uitgenodigd om te kijken wat er allemaal te beleven is.  

Wellicht wilt u een heerlijk zelfgemaakt taartje of hartig hapje nuttige, inschrijflijsten om te helpen bakken hangen bij de klassen!  

Ook zal de frietkraam er weer staan. Snackmuntjes koopt u bij de kassa. Daar kunt u ook de strippenkaarten kopen waarmee u alleen tijdens de Fancy Fair mee kunt betalen!  

De opbrengst van de Fancy Fair zullen wij dit jaar besteden aan nieuwe schoolshirts.  

Mocht u een bedrijf hebben en een sponsorbijdrage willen doen voor de bekostiging van de Fancy Fair of de schoolshirts, kunt u contact opnemen met Danielle.Kletersteeg@pcogv.nl.  

Wij hopen op een sfeervolle Fancy Fair!  

Met vriendelijke groet,  

Activiteitencommissie PWA 

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Mailing aanpassen?
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of direct uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*