Bekijk deze email in de browser
Nr. 1 -  12 september 2019

Nieuws Basisonderwijs


 
Kalender
  • 18, 19, 20 september, kamp groep 8
  • vanaf 23 september, startgesprekken
  • 25, 26, 27 september, schoolkorfbaltoernooi 
  • 26 september MR vergadering
  • vanaf 30 september, startgesprekken
  • 30 september & 1 oktober, schoolfotograaf

Kind op Maandag

Code rood (16 t/m 20 september)
Genesis 4: 1-16, 6: 9-22 en 7: 1-24
Het was mooi, het was goed. Maar in de verhalen van deze week wordt het
‘code rood’. Het bloed van Abel valt op de aarde, als teken van hoe het mis kan gaan tussen mensen.
Deze week beginnen we ook met het verhaal van Noach. Er gaat zoveel mis op aarde, dat het zo niet verder kan. Noach wordt gewaarschuwd: hij moet een ark bouwen om aan de vloed te ontkomen.

We beginnen opnieuw (23 t/m 27 september)
Genesis 8: 1-22 en 9: 1-17
Het lijkt alsof de schepping opnieuw begint: de donkere wolken verdwijnen, het water zakt. God begint opnieuw met Noach en alle dieren in de ark.

Personele mededelingen  

Invulling IB vacature
Na meerdere positieve gesprekken zijn wij blij u te kunnen vertellen dat Anja Hoogendijk ons team per 1 november komt versterken als intern begeleider. Anja is een ervaren IB-er en heeft geruime tijd gewerkt op De Wonderboom in Amersfoort. Anja zal gaan werken op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, waarvan zij maandag, dinsdag en woensdag op school aanwezig is.
Aangezien Anja in verband met haar opzegtermijn op 1 november start op de PWA, komt Rachela Slegh ons tot die tijd ondersteunen op het gebied van IB. Rachela is ook een ervaren IB-er en is ook orthopedagoog. Zij is bekend binnen Nijkerk en met de werkwijzen van externen die betrokken zijn bij de school. Zij zal op dinsdag en donderdag op school aanwezig zijn en zal gelijk lopende zaken oppakken. Rachela zal ons tot half november ondersteunen, zodat zij en Anja een stukje overlap hebben in hun werkdagen. Op die manier kan er goed overgedragen worden en kan Anja ook vlot ingewerkt worden. Indien nodig zullen wij uiteraard ook nog contact zoeken met Jolanda Heek.
 
Wij zijn ontzettend blij dat we deze vacature op een goede manier hebben kunnen invullen en gebruik kunnen maken van de ruime ervaring en kennis van Anja en Rachela. Heeft u vragen, stel ze dan gerust.

 

Schoolfotograaf  


Maandag 30 september & dinsdag 2 oktober komt de schoolfotograaf bij ons op school. Dit jaar is er besloten om dit via 'de nieuwe schoolfoto' te laten verlopen. 

Op maandag kunt u tussen de middag komen met eventuele broertjes/zusjes die niet bij ons op school zitten. 
Mocht u hiervan gebruik willen maken dan verzoeken wij u dit door te geven aan Daniëlle van Beek, mailadres daan@signijkerk.nl .
De opgegeven gezinnen zullen op tijd worden ingedeeld, u krijgt na aanmelding hierover bericht.
De 1e sessie loopt van 12.00 - 12.15uur
De 2e sessie loopt van 13.00 - 13.15uur

Voor gezinnen die uitsluitend na schooltijd kunnen komen is er een mogelijkheid gelijk om 15.15uur. Dit ook graag aangeven bij de aanmelding. 

Gebiedsteams Nijkerk/Contactpersoon (Voor)school

De gemeente Nijkerk heeft de zorg georganiseerd vanuit 4 gebiedsteams.
In de gebiedsteams werken professionals met verschillende achtergronden samen.
U kunt bij het Gebiedsteam terecht voor allerlei ondersteuningsvragen, bijvoorbeeld opvoed- en opgroeivragen.

De PWA valt onder Gebiedsteam Paasbos en onze contactpersonen vanuit het Gebiedsteam zijn Astrid van Dijkhuizen en Judith Welink.

Iedereen heeft wel eens vragen over opvoeden. Neemt u hier gerust contact met ons op. Ook voor een korte vraag of advies kunt u contact opnemen. Door kinderen, ouder(s) en leerkrachten te helpen en ondersteunen, wil het Gebiedsteam op een positieve manier bijdragen aan de ontwikkeling en het verbeteren van het functioneren van de leerling op school en/of thuis. De contactpersoon van het Gebiedsteam geeft ook informatie over de sociale kaart en preventie activiteiten in Nijkerk. Het Gebiedsteam op school is een laagdrempelige, kortdurende en kosteloze voorziening. Het gebiedsteam is elke tweede woensdag van de maand op school te vinden van 8.30 - 9.30 uur. Er hangt een poster op school met daarop de data.

Het uitgangspunt is één contactpersoon en één plan, ook als er binnen uw huishouden op meerdere manieren ondersteuning nodig is. Het Gebiedsteam werkt met de verwijsindex in het kader van een optimale samenwerking met andere professionals die betrokken zijn. https://www.multisignaal.nl/voor-ouders/

Ouders en leerkrachten/intern begeleiders kunnen zelf contact zoeken met het Gebiedsteam. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn: pesten of gepest worden, zorgen over sociale vaardigheden, problemen in de thuissituatie of op school, gescheiden ouders, (huiselijk) geweld, opvoeding, verwerken van verlies (rouw), gedragsproblemen, financiële problematiek, enzovoort.

Contact opnemen met het Gebiedsteam kan via 14033 of aanmeldingen@gtnijkerk.nl of loop binnen bij het spreekuur bij u op school of in de wijk. Gebiedsteam Paasbos is gevestigd in De Wulfshoeve, Moorselaar 69 in Nijkerk. Elke woensdag is er van 14.00 – 16.00 uur spreekuur in De Wulfshoeve. Meer informatie is ook te vinden op; www.wegwijzernijkerk.nl Ook voor informatie wat betreft preventieve activiteiten zoals Kr8kidzz kunt u bij ons terecht of kunt u mailen naar preventie@gtnijkerk.nl

Voor rechtstreeks contact met Astrid van Dijkhuizen of Judith Welink kunt u mailen naar a.vandijkhuizen@gtnijkerk.nl  en j.welink@gtnijkerk.nl

Startgesprekken

In de week van 23 en 30 september zijn weer de startgesprekken. Dit keer willen wij u vragen om samen met uw kind naar dit gesprek te komen. Graag lichten wij in deze nieuwsbrief toe waarom dat is.
Afgelopen schooljaar heeft het team van de PWA gewerkt aan een nieuw visiedocument. Ons nieuwe motto kunt u al lezen op de muur bij de hoofdingang. ‘Vertrouwen in jou!’ is een centrale uitspraak vanuit onze visie. Vertrouwen in ons team, in uw kind(eren), maar ook in u als ouder. Wij willen graag met u en uw kind in gesprek om zo samen goed in contact te zijn en te blijven over de ontwikkeling van het kind en de begeleiding die hij/zij nodig heeft.
Daarom nodigen wij u uit om ook tijdens de andere gespreksmomenten in het jaar uw kind mee te nemen naar de gesprekken. Bij deze gesprekken laten we deze keuze echter aan u. Met uitzondering van kinderen in groep 8. In verband met verwijzingsgesprekken voor het voortgezet onderwijs, verwachten wij dat de kinderen van groep 8 aanwezig zijn bij de gesprekken.
 
Er kunnen natuurlijk ook momenten zijn waarop u de leerkracht graag even alleen wilt spreken, zonder uw kind erbij. Het is dan ook mogelijk om een deel van het gesprek alleen met de leerkracht te voeren. Uw kind kan dan bijvoorbeeld even spelen of lezen op de gang.
Mocht de leerkracht u als ouder even alleen willen spreken, dan zal de leerkracht dit bij u aangeven.
 
Deze manier van gesprekken voeren, met het kind erbij, is voor u maar ook voor ons nieuw en dus even wennen. Wij hopen echter dat wij op deze manier samen met u op een goede manier om de kinderen heen kunnen staan, om hen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Schoolontwikkeling

Afgelopen schooljaar werd u in de nieuwsbrief regelmatig op de hoogte gebracht van ontwikkelingen binnen de school. Ook dit jaar zult u regelmatig in de nieuwsbrief terug kunnen lezen waar het team van de PWA mee bezig is. In de eerste paar nieuwsbrieven delen wij graag onderdelen van onze visie met u. Hierbij wordt ook toegelicht welke ontwikkelingen wij dit jaar zullen oppakken. Heeft u vragen naar aanleiding van deze kopjes in de nieuwsbrieven, stel ze dan gerust.

Ingang op school

We hebben gemerkt dat het nog niet voor alle kinderen duidelijk is door welke ingang zij de school in mogen komen (en ook weer uit gaan).
Wij zien het graag als volgt:

  • groep 1 en 2   door de zijkant (rechts)
  • groep 3 t/m 5 door de hoofdingang
  • groep 6 t/m 8 door de zijkant (links)

Kerstviering woensdag 18 december

In de kalender van school staat vermeld dat de kerstviering dit jaar zal plaatsvinden op donderdag 19 december.
Helaas blijkt de Kruiskerk die avond niet beschikbaar te zijn,
Wij mogen wel op woensdag 18 december gebruik maken van de kerk. Om die reden hebben wij besloten de kerstviering te verplaatsen naar woensdag 18 december

 

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Mailing aanpassen?
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of direct uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*