Bekijk deze email in de browser
Nr. 18  - 7 juni 2019

Nieuws Basisonderwijs


 
Kind op Maandag

Wie kun je vertrouwen? (10 t/m 14 juni)
1 Koningen 17: 1-24
Koning Achab vertrouwt op de god Baäl, Elia vertrouwt op de God van de Israël. In zijn naam zegt de profeet dat er droogte zal zijn in het land. Later vraagt Elia een weduwe om hem haar laatste eten te geven, God zal ervoor zorgen dat zij ook genoeg heeft. Durft zij daarop te vertrouwen?

 

Water en vuur (17 t/m 21 juni)
1 Koningen 18: 20-46 

De Israëlieten moeten kiezen tussen Baäl en de Heer. Die twee gaan niet samen, het is de één of de ander. Om te laten zien dat God macht heeft, stelt Elia voor dat ze om vuur zullen bidden. De profeten van Baäl bidden zich een ongeluk, maar worden niet gehoord. Elia’s gebed wordt wel verhoord, zelfs nadat hij het altaar eerst onder water zet.

Update onderwijsontwikkelingen


Formatie en groepsverdeling
Vorige week woensdagmiddag hebben we een studiemiddag met elkaar gehad. Daar hebben we een eerste plaatje van de personeelsverdeling met elkaar besproken. Er zaten nog behoorlijk wat haken en ogen aan dit eerste plaatje. Met de input van het team puzzelt het CT verder. 
We zijn een heel eind met de groepsverdeling. Met name in de onderbouw wordt wat geschoven, in verband met instroom en wel/niet doorgang naar groep 3. De laatste gesprekken daarover worden komende week gevoerd. Half juni hopen wij de groepsverdeling met namen van leerlingen met u te delen. 

Werkverdelingsplan
Een nieuw onderdeel van de CAO is het werkverdelingsplan. Schoolteams zijn aan zet als het gaat om de verdeling van het werk. Wie neemt welke taken, naast het lesgeven, op zich? Hoe regelen we pauzes en pleinwacht, hoe zetten we onderwijsassistentie in ter verlaging van de werkdruk, hoe ziet de jaarplanning eruit qua studiedagen? Allemaal vragen waar we als team input op hebben gegeven, de afgelopen studiedag. Deze laatste weken zal de jaarplanning weer in elkaar gezet worden, evenals het taakbeleid en de ondersteuning in de groepen. Een periode van afronden, evalueren en  vooruitblikken.

Nieuwe methode groep 3
Het afgelopen schooljaar is het ontwikkelteam lezen druk bezig geweest met het evalueren van de methode voor aanvankelijk technisch lezen (groep 3). Met de wensen van de collega's is vervolgens gekeken naar twee nieuwe methodes: Veilig Leren Lezen KIM-versie en Lijn3. Na het uitproberen van beide methodes is gekozen voor de nieuwe methode Lijn3. Deze methode omvat naast het leren lezen ook een leerlijn voor spelling en wereldoriëntatie.

Bij deze een link met een korte uitleg over de methode:  https://www.youtube.com/watch?v=0BQoNGkDhIU
 

Pinksteren 9 en 10 juni

In verband met Pinksteren is de school  maandag 10 juni gesloten.

Overblijven en ophalen van de kleuters

Omdat we helaas merken dat het niet altijd even duidelijk is voor kinderen, leerkrachten en TSO welke kinderen moeten overblijven op welke dagen willen we graag benadrukken dat er bij elke kleuterlokaal een agenda ligt waar ouders in kunnen schrijven als er iets anders is als anders.
Ook als kinderen ziek zijn en die dag niet overblijven graag afmelden bij de TSO.

TSO/ Brood en Spelen komt de overblijfkinderen om 11.55 uur uit het lokaal halen zodat de leerkracht met de andere kinderen rustig naar buiten kan lopen. 
De BSO komt de kinderen ook uit de klas halen om 15.10 uur zodat  de leerkracht met de groep weer naar de vaste plaats op het plein loopt, waar ouders hun kind kunnen ophalen bij de juf.

We merken ook dat er bij het uitgaan van de kleutergroepen veel drukte bij de deur is en soms geen overzicht is waar kinderen heen lopen en soms gaan dwalen.......dat laatste willen we natuurlijk absoluut niet!!
Daarom willen we bij het uitgaan van de school graag wat aanpassen zodat wij beter het overzicht kunnen houden. 
  
De groepen lopen met de leerkracht naar een vaste plek op het plein, daar kunnen de ouders hun kinderen ophalen, zodat de leerkracht ziet met wie het kind meegaat.
Daarom vragen we u om  zelf uw kind bij de juf op te halen.
Zo kunnen we het met elkaar makkelijker, veiliger en plezieriger maken.
Vaste plekken:
Groep 1 bij hek van de zandbak/schuur
Groep 1/2 voor het raam eigen lokaal
Groep 2 voor het raam eigen lokaal.

Save the date! Ouderavond 25 juni 2019

Vorig schooljaar was er met enige regelmaat een ouderavond waarbij u op de hoogte werd gehouden van de onderwijsontwikkelingen. Na weer een schooljaar hard werken willen we u graag een update geven over het verbeterplan en de speerpunten voor volgend schooljaar. 
De ouderavond vindt plaats op dinsdag 25 juni en start om 19.00. Graag tot dan!

THEMA WATER!!

Beste ouders en belangstellenden,

Ons nieuwe thema is water! Wij willen dit graag weer aan u presenteren.

Komt u ook? Het wordt 'watertastisch'! 

Datum: 3 juli 2019

Tijd: 11.30-12.00 uur

Locatie: In alle groepen van de PWA

Kinderen en team van de PWA

Vanuit TSO

Einde schooljaar 2018/2019
Het lijkt nog ver weg maar voor je het weet is er weer een schooljaar voorbij. Iedereen mag dan weer gaan genieten van een welverdiende zomervakantie.
Bij geen tegen bericht gaan wij er van uit dat uw zoon/dochter het nieuwe schooljaar op dezelfde wijze gebruik blijft maken van Brood & Spelen als afgelopen jaar. Voor de kinderen uit groep 8 stopt het abonnement automatisch. Tip voor de ouders van kinderen die in september naar groep 2 of groep 5 gaan. De donderdag-/vrijdagmiddag gaat hij/zij ook naar school en blijft dan ook misschien over. Het is op donderdag voor de kinderen van groep 1 en op vrijdag voor de kinderen van groep 1 t/m 4, mogelijk om tot 13.00 uur gebruik te maken van de overblijf.
Eventuele mutaties, opzeggingen en inschrijvingen graag voor de zomervakantie of op de eerste schooldag (2 september ) aan ons doorgeven. Zo kunnen wij er weer voor zorgen, dat er in september voldoende overblijfjuffen aanwezig zijn en het administratief op orde is. Houdt u er met het opzeggen van de overblijf rekening mee, dat er een opzegtermijn is van 2 weken.
Op de website van Brood & Spelen staat veel informatie omtrent het overblijven en is het mogelijk om uw zoon/dochter in te schrijven voor het overblijven.
Heeft u een wijziging of opzegging, stuur dan een mail naar administratie@broodspelen.nl. Heeft u nog vragen, dan kunt u Sylvia bereiken op telefoonnummer 06-38822156, per email pwanijkerk@broodspelen.nl of u kunt tussen de middag even langs komen op school.
Met vriendelijke groet,
TSO Team Brood & Spelen

Tennisvereniging Sparta

Beste kinderen,

Wij zijn van Tennis Vereniging Sparta in Nijkerk. In april hebben we voor groep 7 en 8 al voor de 25 ste keer het Schooltennistoernooi georganiseerd. Het is ieder jaar weer super leuk om zo veel enthousiaste kinderen op ons park te zien. Deze zomer willen we graag nog meer kinderen kennis laten maken met tennis. Dus ben je tussen de 6 en 12 jaar dan ben je van harte welkom om op vrijdag 7 juni en/of 5 juli te komen tennissen op ons park aan de Watergoorweg 52. Deze middag kun je geheel gratis van 16.00 tot 18.00 uur komen tennissen. In verschillende spelvormen laten we jullie kennis maken met deze leuke sport. Dus zet die twee middagen in je agenda en kom gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes spelen. We zien jullie graag 7 juni en 5 juli op ons park! Tot dan!!!

Klik hier voor de flyer. 

Mvg TV Sparta


 

Kalender
  • 9/10 juni, Pinksteren
  • 12 juni, Gebiedsteam
  • 17 juni, MR vergadering
  • 20 juni, Schoolreisje
  • 21 juni, Groep 1 en 2 vrij
  • 25 juni, Ouderavond

Kamp groep 8

Afgelopen week zijn de kinderen van groep 8 op kamp geweest. 
Zij verbleven bij de Aalbertshoeve in Ermelo. Ze kijken allemaal terug op een ontzettend leuk kamp, veel gezelligheid, goede sfeer en ze hebben veel leuke dingen gedaan met elkaar.

Dinsdagavond stond het 'bosspel' op de agenda, diverse ouders waren hiervoor beschikbaar en hadden zich verstopt in hun 'holletje' in het bos. Helaas moest dit spel al snel stoppen ivm het noodweer dat onderweg was. Het mocht de pret niet drukken, bij terugkomst hebben we gezellig met elkaar wat gegeten en gedronken en veel plezier gehad.



Op deze foto zien de kinderen een groot mysterie....... vraag uw kind maar wat ze hier zien....!!

Veluwe Wandeltocht

Beste ouders/verzorgers,

Wat kunnen we terugkijken op een gezellige wandeltocht! Fijn dat u in grote aantallen meeliep met de verschillende afstanden.

Nieuw dit jaar was de inschrijving en we begrijpen dat dit voor u even wennen was. Zelf een papier uitprinten, voor elke deelnemer betalen. We begrijpen dat vooral het laatste punt bij sommige ouders wat verontwaardiging opriep. Voorgaande jaren kwamen wij steeds geld tekort doordat ouders niet betalen. Wij begrijpen dat u wellicht niet op een medaille zit te wachten. Wij als AC bedenken deze regels echter niet. In opdracht van school proberen wij vrijwillig, voor iedereen een fijn evenement neer te zetten en houden wij ons gewoon aan de regels.
Wij rekenen weer op uw begrip voor volgend jaar!
Op naar weer een fantastisch evenement!

Met vriendelijke groet,
Daniëlle van de Kletersteeg
Voorzitter AC 

Wielersport Event

Hoi allemaal,
 
Wij zijn de Stichting Wielersport Nijkerk en wij organiseren een cool fiets evenement!
Jij mag met je eigen fiets op een officieel afgezet parcours fietsen zo snel je kan.
 
Wanneer? Zaterdag 8 juni 2019 vanaf 18:00 uur op het Plein in Nijkerk.
 
Dit is het programma:·  

  • 17:45 Officiële opening 2de Ronde van Nijkerk
  • 18:00 Dikke Banden Race voor 7-8 jarigen
  • 18:10 Dikke Banden Race voor 9-10 jarigen
  • 18:20 Dikke Banden Race voor 11-12 jarigen
  • 18:30 Huldiging Dikke Banden Races

 
Ben jij er bij en rij jij als eerste over de finish?! Schrijf je in en neem al je vrienden mee.
 
Klik op de link: http://www.stichtingwielersportnijkerk.nl/ en onderaan de pagina kan je inschrijven! Een fietshelm krijg je van ons te leen als je er zelf geen een hebt! Alleen je fiets en snelle kleding is dan nog voldoende. Zien wij jullie aan de start verschijnen? Tot dan!
 
Met sportieve groeten,
 
Stichting Wielersport Nijkerk

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Mailing aanpassen?
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of direct uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*