Bekijk deze email in de browser
Nr. 17  - 23 mei 2019

Nieuws Basisonderwijs


 
Kind op Maandag

Thema week 22 (27 tm 29 mei)
Wordt vervolgd 

Handelingen 1: 1-11 
Veertig dagen is Jezus aan zijn leerlingen verschenen. Dan gaat hij naar de hemel, maar dat betekent niet dat het verhaal is afgelopen. Er komt een vervolg waarin zijn leerlingen een belangrijke rol zullen spelen.

 

Themaweek 23 (3 tm 7 juni)
Geef het door! 

Handelingen 1: 12-26, 2: 1-13 en 3: 1-10 Na de hemelvaart van Jezus weten de leerlingen niet goed hoe het verder moet. Maar er gebeurt een wonder: De Geest van God komt over hen. Ze raken in vuur en vlam en gaan door met het werk dat Jezus gedaan heeft. Dat gaat zó ver, dat zelfs een verlamde man weer gaat lopen.

Gebedsgroep PWA

Misschien heb je in de klassen onze gebedsdozen zien staan. 
Hier kunnen kinderen en leerkrachten, maar ook ouders briefjes in doen met gebeds- of dankpunten. Alle onderwerpen zijn welkom, en dit mag ook anoniem. Op deze manier willen we God meer betrekken bij alles wat er gebeurt binnen de levens van onze kinderen en de school.

Vind je het fijn om mee te bidden? dit kan op verschillende manieren; 
- via een whatsapp-groep wisselen we onderwerpen uit waarvoor ieder thuis kan bidden.
- vind je het fijner om samen te bidden, dan komen we elke eerste vrijdag van de maand bij elkaar. Als deze vrijdag in de vakantie valt komen we de eerste vrijdag na de vakantie samen. Dit is om 8:30 in het bso lokaal (kinderen zijn ook welkom).
Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten. Voel je vrij om een keer mee te kijken en/of te bidden. 

Daarnaast kun je met vragen, opmerkingen of gebedspunten ook meester Arjan aanspreken of emailen: arjandezeeuw@pwa-nijkerk.nl

Johanna de Meijer, Leneke Derksen en Jeanine de Vries

BERICHT VAN DE MR

Beste ouders,

Op 13 mei hebben we een MR vergadering gehad en op 16 mei een overleg met Edo, CT en Tjerk Deuzeman, bestuurder PCO Gelderse Vallei.

De korte lijntjes met Tjerk zijn erg fijn. Dit was voor de 3e keer dit schooljaar dat we met Tjerk om de tafel zaten en hij is actief betrokken bij de school.

De functie van Edo als ad-interim directeur op de PWA loopt eind dit schooljaar af. Veel ouders vragen zich af of Kees volgend schooljaar weer terugkomt als directeur. Op dit moment voert Tjerk gesprekken hierover.

Vanuit de MR hebben we richting Tjerk aangegeven dat het voor zowel team als ouders van belang is om stabiliteit op school te creëren. Er is afgelopen schooljaar ontzettend veel werk verzet door het gehele team, CT en directie. De stijgende lijn in onderwijsontwikkeling moet worden voortgezet waarbij continuïteit in directie van belang is. Op de ouderavond van dinsdag 25 juni zal u worden geïnformeerd over de invulling van de directie volgend schooljaar. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda!

Hopelijk zien we u 25 juni. Mocht u vragen of opmerkingen voor de MR hebben dan kunt u ons bereiken via ons nieuwe mailadres: mr3@pcogv.nl. Onze volgende MR vergadering is maandag 17 juni.

Trouwen

Dit schooljaar hebben we maar liefst twee juffen die gaan trouwen met hun grote liefde!
Op donderdag 6 juni stapt juf Denise in het huwelijksbootje met Paul. De kinderen van groep 5/6b zijn uitgenodigd op de kinderreceptie en hebben er al erg veel zin in! We hopen dat juf Denise en Paul een fijne dag mogen hebben, samen met familie en vrienden.

Op vrijdag 19 juli gaat juf Maartje trouwen met Maarten. Ook juf Maartje en Maarten wensen we een fantastische dag toe!
 

BEDANKJE TSO

Donderdag 6 juni  is de dag van de overblijf. Wij staan hier als school ook even kort bij stil. 
Wij zullen de medewerkers van de overblijf een bos bloemen geven en een
bedankje/kaartje namens de kinderen. 

Hemelvaart donderdag 30 mei

In verband met Hemelvaartsdag is de school 30 en 31 mei gesloten.

SCHOOLREISJE 20 JUNI

Het is alweer bijna 20 juni en dat betekent: SCHOOLREISJE!  Maar waar gaan we naar toe en wat gaan we doen?  

Groep 1 en 2 

De kleuters vieren feest op school. Het thema van deze dag is Water. De kinderen gaan activiteiten doen rondom het thema. We maken er een spetterend feestje van!  De kleuters hebben deze dag een aangepast rooster. We beginnen de dag om 8:30 uur in de klas. We gaan gezamenlijk de andere groepen uitzwaaien. En starten ons feest om 9:00 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Kinderen hoeven geen lunchpakketje mee te nemen. Alle kleuters zijn om 13:00 uur uit. Het is handig om voor deze dag een extra setje kleding in een tas mee te geven. 
Om 12:40 uur sluiten de kinderen de dag knallend af! Het zou super leuk zijn als jullie hierbij aanwezig kunnen zijn! 

 

De kosten voor de groepen 1 en 2 zijn € 5,00 per kind. Dit bedrag zal in de week van 10  juni van uw rekening worden afgeschreven. Mocht u geen automatisch incasso hebben afgegeven, dan ontvangt u binnenkort een acceptgiro van de Activiteiten Commissie. 

 

Groep 3 t/m 7 

Gaan met de bus naar Amusementspark Tivoli in Berg en Dal. Hier kunnen de kinderen genieten van meer dan 30 superleuke attracties en speeltoestellen. Het park is zeer overzichtelijk, veilig en kindvriendelijk.  Zo is er o.a. een achtbaan, botsboten, luchtkussen, zweefmolen, trampolines, botsauto's, draaimolen, treintjes, buggy's, midgetgolfbaan en nog veel meer... Regent het? Geen probleem! Er kan gewoon doorgespeeld worden in onze binnenspeeltuin Circus Fun City. Is het warm? De binnenspeeltuin heeft airco en je kunt buiten lekker spetteren op de buikschuifbaan zodat je heerlijk kunt afkoelen.  

De bus vertrekt s’ochtends om 8:45 uur en rond 16:00 uur zijn de kinderen weer terug op school. De kinderen hoeven geen lunch mee te nemen. Bij warm weer graag genoeg drinken meegeven. De kinderen mogen maximaal €3,50 zakgeld meenemen.  

De kosten voor de groepen 3 t/m 7 zijn € 20,00 per kind. Dit bedrag zal in de week van 10 juni van uw rekening worden afgeschreven. Mocht u geen automatisch incasso hebben afgegeven, dan ontvangt u binnenkort een acceptgiro van de Activiteiten Commissie. 

Save the date! Ouderavond 25 juni 2019

Vorig schooljaar was er met enige regelmaat een ouderavond waarbij u op de hoogte werd gehouden van de onderwijsontwikkelingen. Na weer een schooljaar hard werken willen we u graag een update geven over het verbeterplan en de speerpunten voor volgend schooljaar. 
De ouderavond vindt plaats op dinsdag 25 juni en start om 19.00. Graag tot dan!

THEMA WATER!!

Beste ouders en belangstellenden,

Ons nieuwe thema is water! Wij willen dit graag weer aan u presenteren.

Komt u ook? Het wordt 'watertastisch'! 

Datum: 3 juli 2019

Tijd: 11.30-12.00 uur

Locatie: In alle groepen van de PWA

Kinderen en team van de PWA

Kalender
  • 24 mei, Groep 1 en 2 vrij
  • 25 mei, Veluwe Wandeltocht
  • 30 mei, Hemelvaartsdag 
  • 31 mei, Vrij
  • 3 tm 5 juni, kamp groep 8
  • 6 juni, bruiloft juf Denise
  • 9/10 juni, Pinksteren
  • 20 juni, schoolreisje
  • 25 juni, Ouderavond

Wereldwijde WiskundeWedstrijd W4 Kangoeroe


Donderdag 21 maart hebben 31 kinderen meegedaan aan de Kangoeroe Rekenwedstrijd. Het was soms even flink zweten boven de sommen, maar iedereen heeft enorm zijn best gedaan. Elk kind heeft een certificaat en een klein presentje gekregen. Ook hebben we een paar spelletjes gekregen voor in de spelletjeskast op school:



Veel plezier

Verkeersexamen groep 7

Donderdag 4 april heeft groep 7 het theorie examen gemaakt en op dinsdag 9 april volgde het praktijk examen. We hebben even op de uitslag moeten wachten, maar we hebben het goede nieuws gekregen dat
iedereen geslaagd is!

 

Gefeliciteerd allemaal!! Elk jaar wordt degene met de minste fouten uitgenodigd op het gemeentehuis. Dit jaar mag Maura en certificaat en een presentje op gaan halen op het gemeentehuis! Gefeliciteerd Maura, een topper die beide examen foutloos heeft afgelegd!
Veel plezier

KIDSRUN

Woensdag 5 juni is er een kidsrun.
Klik hier voor de flyer mbt de kidsrun.
 

Wielersport Event

Hoi allemaal,
 
Wij zijn de Stichting Wielersport Nijkerk en wij organiseren een cool fiets evenement!
Jij mag met je eigen fiets op een officieel afgezet parcours fietsen zo snel je kan.
 
Wanneer? Zaterdag 8 juni 2019 vanaf 18:00 uur op het Plein in Nijkerk.
 
Dit is het programma:·  

  • 17:45 Officiële opening 2de Ronde van Nijkerk
  • 18:00 Dikke Banden Race voor 7-8 jarigen
  • 18:10 Dikke Banden Race voor 9-10 jarigen
  • 18:20 Dikke Banden Race voor 11-12 jarigen
  • 18:30 Huldiging Dikke Banden Races

 
Ben jij er bij en rij jij als eerste over de finish?! Schrijf je in en neem al je vrienden mee.
 
Klik op de link: http://www.stichtingwielersportnijkerk.nl/ en onderaan de pagina kan je inschrijven! Een fietshelm krijg je van ons te leen als je er zelf geen een hebt! Alleen je fiets en snelle kleding is dan nog voldoende. Zien wij jullie aan de start verschijnen? Tot dan!
 
Met sportieve groeten,
 
Stichting Wielersport Nijkerk

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Mailing aanpassen?
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of direct uitschrijven.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*